V neděli 14. ledna se 14 veltruských i neveltruských kávomilů vydalo do Kralup do kavárny Longberry, kde byli jejím majitelem, panem Lněníčkem, zasvěceni do tajů kávy a její správné přípravy.
Povídání doprovázela i ochutnávka nejlepších káv z celého světa: Skybury z Austrálie, Blue Mountain z Jamajky (ta je považována za nejdražší kávu světa) či cibetkové kávy, která, jak známo, prochází trávicím traktem malé indonéské lasičky, ovíječe skrvnitého. Ochutnávaly se nejen různé druhy kávy, ale také kávy s různými procesy přípravy – espresso, french press, aeropress. Pro milovníky, či spíše milovnice kávy s mlékem to byla občas trochu „silná káva“, ale uspokojeni byli nakonec všichni – na požádání se podávalo i krásné, našlehaným mlékem ozdobené cappuccino či latte. Pan Lněníček povyprávěl i o pěstování a sklízení kávy a o všem, co se s touto významnou komoditou děje na její dlouhé cestě do našich šálků. Upozornil i na správnou přípravu espressa a jak v kavárně poznat, že je vše, jak má být.